10. Januara 2023.

Traže od KFORA da poveća prisustvo jedinica na Kosovu

Situacija je jako teška i ozbiljna. Posebno brine nastavak narativa u vezi s događajima od 6. januara i namjera da se opravda pokušaj ubistva dječaka i mladića.

To sam prenio komandantu Kfora za region Zapad. Prenio sam sve zabrinutosti i informacije koje građani imaju.

Tražio sam od Kfora da poveća svoje prisustvo, uz razumijevanje njihovih kapaciteta i oni će u skladu sa tim povećati je prisustvo, izjavio je Jevtić nakon sastanka sa pukovnikom Ivanom Marotom za televiziju Herc.

Sa druge strane, kako je dodao, od kosovske policije će se zahtijevati da pored stalnih punktova dodatno povećaju patrole u blizini škola kada počne nastava, prenio je Kosovo onlajn.

– Da se povećaju patrole tamo gdje djeca čekaju javni prevoz da bi išla u školu i u vrijeme kada se djeca vraćaju iz škole. To su bili zahtjevi građana – rekao je Jevtić.

Kako je prenio, na sastanku sa građanima donijeti su zaključci i zahtjevi koji će biti upućeni i Kforu i kosovskoj policiji.

– Dogovorili smo i da u narednim danima svako od mjesta na teritoriji opštini Štrpce izabere tri do pet predstavnika koji će redovno održavati sastanke sa mnom i sa mojim saradnicima na sve teme koji oni budu kandidovali.

Mi smo kao opština imali ideju da sazovemo vanrednu sjednicu skupštine, međutim građani su tražili da se organizuje sastanak sa njima.

Danas i sutra nastaviću razgovore sa ljudima koji bi mogli i trebalo da pomognu da se čitava ova situacija prevaziđe i kako bismo obezbijedili sigurnost i mir za naše građane, a mir je, na kraju krajeva, naš najveći interes – rekao je Jevtić.

(Tanjug   Foto:AA/Arhiv)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare