14. Juna 2023.

Tramp se na sudu izjasnio da nije kriv po federalnoj optužnici, pa proslavio rođendan

U ime Donalda Trampa izjasnio se advokat Tod Blanš. “Svakako se izjašnjavamo da nismo krivi”, rekao je Blanš.

Trampu je, nakon što se izjasnio da nije kriv, dozvoljeno da napusti sudnicu bez posebnih uslova, ograničenja ili kaucije.

Prema pisanju američkih medija, ceo postupak je trajao nekoliko minuta.

Trampov saradnik Volt Naut se takođe izjasnio da nije kriv po optužnici za opstruisanje vladinih napora da preuzme dokumenta.

Američke vlasti su prethodno uhapsile bivšeg američkog predsednika kada je ušao u sud u Majamiju, gde se suočava sa federalnim optužbama da je protivzakonito sačuvao poverljiva dokumenta kada je napustio Belu kuću.

Proslava rođendana nakon saslušanja

Nakon saslušanja na sudu, Tramp se pojavio u jednom kubanskom restoranu u Majamiju.

Bivši predsednik SAD je u restoranu “Versaj” u Maloj Havani pozdravio okupljene pristalice, koje su mu otpevale rođendansku pesmu, pošto slavi 77. Rođendan.

Slavljenik je naručio hranu za sve.

Prvi bivši predsednik koji se suočava sa federalnom optužnicom

Tramp je prvi bivši predsednik protiv kojeg je podignuta federalna optužnica.

Optužnica ima 37 tačaka i uključuje optužbe za neovlašćeno zadržavanje poverljivih dokumenata i zaveru radi ometanja pravde nakon što je bivši predsednik SAD napustio Belu kuću 2021. godine. Tramp je kutije sa poverljivim dokumentima čuvao na više mesta u svojoj rezidenciji na Floridi.

Tramp je izjavio da je federalna optužnica koja je objavljena protiv njega “smešna” i “neosnovana” i da predstavlja pokušaj da se ugroze njegove šanse da ponovo bude izabran za predsednika SAD 2024. godine.

Ovo je drugi put za dva meseca da je Tramp optužen za krivična dela. Protiv bivšeg predsednika je u Njujorku podignuta optužnica u vezi sa isplaćivanjem novca jednoj porno glumici, tokom predsedničke kampanje 2016. godine, kako bi ćutala o navodnoj aferi.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare