Tramp: Okončao bih rat u Ukrajini za 24 sata - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Tramp: Okončao bih rat u Ukrajini za 24 sata

Bivši predsjednik SAD Donald Tramp izjavio je da će okončati rat u Ukrajini za 24 sata ako bude opet izabran za predsjednika Amerike 2024. godine, ali je odbio da kaže na koji način bi to postigao.

Ako rat u Ukrajini ne bude riješen, ja bih ga riješio sa (Volodimirom) Zelenskim i (Vladimirom) Putinom, to bi bili veoma laki pregovori”, izjavio je Tramp za Foks njuz, prenosi Njujork post.

Tramp je odbio da kaže na koji način bi okončao rat “jer onda to ne bi mogao da koristi u pregovorima.”

Bivši predsjednik SAD je rekao da se pregovori o Ukrajini koje predlaže neće odigrati u roku od narednih “godinu i po dana”, rekavši da je to “dug vremenski period” i da rat u međuvremenu može da postane mnogo gori.

“Ako ova stvar, rat u Ukrajini, ne bude riješena do američkih predsjedničkih izbora, a moguće je da neće biti riješena, možemo da završimo u svjetskom nuklearnom ratu”, upozorio je Tramp, prenosi Tanjug.

Prvi i Drugi svjetski rat bi, istakao je on, u poređenju sa takvim nuklearnim ratom izgledali kao dječija igra.

Tramp je prethodno na svojoj društvenoj mreži Truth Social reagovao na plan ruskog predsjednika Vladimira Putina da razmjesti taktičko nuklearno oružje u Bjelorusiji, poručivši Amerikancima “da se mole”, prenio je Njuzvik.

“Evo ga! Baš kao što sam predvidio, sada se igramo sa velikim stvarima. Riječ na N kao nuklearno je počela da se svuda koristi”, napisao je Tramp.

Bivši predsjednik SAD je okrivio “nekompetentne ljude koji vode američku vladu” za novonastalu situaciju.

“Sve što mogu da vam kažem sada je: molite se!”, zaključio je Tramp.

Danas objavljeno

Poznati prvi rezultati izbora u Turskoj

Vanja A

Zatvorena birališta u Turskoj

Vanja A

Objavljeno koliko je ljudi iz Ukrajine ušlo u Rusiju

Vanja A

Ostavite komentar