31. Marta 2023.

Tramp o optužnici: Nevin sam, ovo je politički progon i miješanje u izbore

Govoreći o optužnici protiv njega, Donald Tramp je ocenio da je reč o poltičkom progonu i mešanju u izbore “na najvišem zabeleženom nivou u istoriji”, nagovestivši da neće odustati od trke za predsednika SAD 2024. godine, a prenosi Rojters.

Tramp je u svom saopštenju optužio okružnog tužioca Alvina Braga da pokušava da ugrozi njegove šanse da pobedi demokratskog predsednika Džozefa Bajdena u izboru za predsednika SAD.

“Od vremena kada sam sišao zlatnim pokretnim stepenicama u kuli Tramp, pa čak i pre nego što sam položio zakletvu kao vaš predsednik SAD, radikalne leve demokrate, neprijatelji vrednih muškaraca i žena ove zemlje, bili su angažovani u lovu na veštice kako bi uništili pokret ‘Učinite Ameriku ponovo velikom’ (Make America great again)”, rekao je Tramp.

Tramp je optužio i demokrate da su lagale, verale i krale u, kako je naveo, svojoj opsednutosti da pokušaju da dođu do njega, ali da su sad učinili “nezamislivo”.

“Optužili su potpuno nedužnu osobu u činu očiglednog mešanja u izbore”, rekao je Tramp. Kako je rekao, to se nikada nije dogodilo u “istoriji naše nacije”.

“Demokrate su varale bezbroj puta tokom decenija, uključujući špijuniranje moje kampanje, ali i korišćenje našeg pravosudnog sistema kao oružja za kažnjavanje političkog protivnika, koji je igrom slučaja predsednik SAD i vodeći republikanski kandidat za predsednika, nikada se ranije nije dogodilo. Nikada”, naveo je Tramp.

Okružnog tužioca Menhetna Alvina Braga nazvao je “sramotom” i rekao da ga je lično izrabrao i finansirao Džordž Soros.

“Umesto da zaustavi talas kriminala bez presedana koji je zavladao Njujorkom, on radi prljavi Bajdenov posao, ignoriše ubistva, provale i napade na koje bi trebalo da se usredsedi. Tako Brag koristi svoje vreme”, dodao je Tramp. Izrazio je uverenje da će se “ovaj lov na veštice obiti o glavu Bajdenu”, prenosi Si-En-En.

“Američki narod tačno shvata šta radikalne leve demokrate ovde rade. Svi to mogu da vide. Dakle, naš pokret i naša stranka, ujedinjena i jaka, prvo će poraziti Alvina Braga, a zatim ćemo poraziti Džoa Bajdena, i izbaciti sve do zadnjeg od ovih pokvarenih demokrata iz kancelarije kako bismo Ameriku ponovo učinili velikom”, zaključio je Tramp.

Tramp se u optužnici, koju je protiv njega podigla velika porota Menhetna, suočava sa više od 30 tačaka optužbi u vezi sa poslovnom prevarom, prema dva izvora upoznata sa slučajem.

To je prvi put u istoriji SAD da će se sadašnji ili bivši predsednik suočiti sa krivičnim prijavama. Očekuje se da će se Tramp u utorak pojaviti na sudu.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare