24. Februara 2024.

Tramp mora da plati 454 miliona dolara

Bivši američki predsjednik Donald Tramp mora da plati više od 454 miliona dolara nakon što je proglašen odgovornim za manipulisanje neto vrijednošću svoje imovine u slučaju građanske prevare, odlučio je državni sud u Njujorku.

Isplata uključuje kaznu od 354,9 miliona dolara koju je sudija Artur Engoron iz državnog suda na Menhetnu odredio 16. februara, na šta se dodaju kamate.

Suđenje bez porote trajalo je više od tri mjeseca.

Sudija Engoron je naredio Trampovim sinovima, Donaldu Trampu Mlađem i Eriku Trampu, da plate po blizu 4,7 miliona dolara, a bivšem finansijskom direktoru “Trampove organizacije” Alenu Vajselbergu da plati 1,1 milion dolara, uključujući kamate.

Iznos isplata određen je juče, a kamate će teći dalje. Presuda je danas objavljena.

Državni tužilac Leticija DŽejms optužila je Trampa i njegove sinove da su nezakonito precjenjivali vrijednost Trampove imovine da dobili bolje uslove zajma i osiguranja.

Engoron je, takođe, zabranio Trampu na tri godine da obavlja vodeću ulogu u bilo kojoj njujorškoj kompaniji ili da traži kredite od banaka registrovanih u ovoj američkoj državi. NJegovi sinovi dobili su dvogodišnje zabrane obavljanja rukovodećih uloga.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare