23. Juna 2025.

Tost rolnice sa šunkom i kačkavaljem

U užurbanom ritmu svakodnevnog života, svima zatreba brz, jednostavan, a ukusan obrok. Tost rolnice sa šunkom, kačkavaljem i paradajzom upravo su takav recept, praktičan, ekonomičan i prije svega neodoljivog ukusa.

Bilo da ih pripremate za doručak, užinu, večeru ili kao slani zalogaj za goste, ove rolnice biće pravo malo zadovoljstvo na stolu. Hrskava spoljašnjost, sočan i aromatičan punjeni centar i miris koji mami sa tanjira – savršena su kombinacija kojoj se svi rado vraćaju.

Vrijeme pripreme:

20 minuta

Sastojci:

4 kriške tosta (bez korice)

4 šnjite šunke

100 g kačkavalja

1 manji paradajz

Kečap (po ukusu)

1 jaje

Malo mlijeka

Prezle (po potrebi)

Ulje 

Priprema:

Prvo pripremite sve sastojke. Svaku krišku tosta pažljivo stanjite oklagijom dok ne postane tanka i savitljiva, kako bi se lakše uvijala bez pucanja.

Potom svaki list tosta tanko premažite kečapom, vodeći računa da ga ravnomjerno rasporedite. Na sredinu svake kriške stavite po šnjitu šunke, kačkavalj isječen na tanke listiće i jedno parče svježeg paradajza. Pažljivo urolajte kriške, pritiskajući blago ivice da se rolnice ne otvore prilikom prženja.

U dubljoj činiji umutite jaje sa malo mlijeka kako biste dobili glatku smjesu za paniranje. Svaku pripremljenu rolnicu prvo umočite u ovu smjesu, tako da bude u potpunosti prekrivena, a zatim je uvaljajte u prezle sa svih strana. Prezle će pomoći da rolnice dobiju hrskavu, zlatnu koricu prilikom prženja i dodatno ih učvrstiti.

Na srednje jakoj vatri zagrijte tiganj sa malo ulja. Pripremljene rolnice pažljivo stavite u zagrijano ulje i pržite ih sa svih strana dok ne dobiju zlatno-smeđu boju i postanu hrskave spolja, a sir unutra se rastopi. Gotove rolnice izvadite na papirni ubrus da upije višak masnoće. Poslužite ih dok su još tople, uz dodatni kečap, pavlaku, jogurt ili omiljeni sos po izboru, prenosi “24Sedam“.

24Sedam

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare