30. Oktobra 2025.

Torta sa krem bananicama

Sastojci:

300 g keksa

10 čokoladnih krem bananica

700 g kisele pavlake

Za glazuru:

150 g bijele čokolade

100 ml slatke pavlake

Priprema:

Keks izlomite, a bananice isjeckajte, pa ih pomiješajte sa kiselom pavlakom. Smjesa će biti veoma gusta, ali ne brinite, tako treba da bude. Smjesu utisnite u kalup prečnika 20 cm, poravnajte je i ostavite u frižider da se hladi. Za glazuru otopite slatku pavlaku i bijelu čokoladu na tihoj vatri ili u mikrotalasnoj (pazite da smjesa ne proključa). Toplu glazuru prelijte preko torte, pa je vratite u frižider da se dobro rashladi i stegne. Sutradan, dodatno ukrasite po želji pa servirajte.

* Recept preuzet sa stranice “Jekin Kapric”.

Nezavisne.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare