1. Februara 2023.

Toni morao da prizna: Novak je najkompletniji

Srbin se po broju grend slemova izjednačio sa Nadalom, imaju ih po 22, a iskusni stručnjak, koji u poslednjih godinu dana radi sa Feliksom Ožeam-Alijasimom, primetio je brojne stvari.

U kolumni za “El Pais”, Toni je poručio da je Novak “borac do iznemoglosti”.

Njegova igra je bez sumnje najkompletnija na Turu, što mu omogućava da igra i ofanzivno i defanzivno. Odlučan je i veliki je borac, rekao bih da iznemoglosti, ali odgovara zapanjujućom mirnoćom u momentima maksimalne tenzije“, kaže španski trener.

On je uveren da još nismo videli sve od svetskog broja jedan.

Takođe ima ambiciju i tu stalnu želju da nastavi da napreduje. Dokaz ovoga je njegov servis, izuzetno usavršen u proteklom periodu. U prvom setu, Cicipas je želeo da igra precizno protiv Novaka, jedan na jedan, brzim i agresivnim udarcima, stalno menjajući pravac udaraca. I dalje deluje nemoguće pobediti ga, osim ako ste Rodžer Federer“, dodao je Toni.

Bivši trener Nadala je zadivljen rezultatima Đokovića.

Koliko god da smo na to navikli, u smislu toga šta je sve srpski teniser uradio, to što i dalje radi je zadivljujuće. Petnaest godina posle svog prvog trofeja u Melburnu, uradio je to deseti put i to na impresivnom teniskom nivou, koji zadivljuje sve u svetu tenisa“, zaključio je Toni Nadal.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare