Tom Henks „nagrađen“ Zlatnom malinom za ulogu u filmu „Elvis“ - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Tom Henks „nagrađen“ Zlatnom malinom za ulogu u filmu „Elvis“

U filmu “Elvis” iz 2022. Tom Henks glumi bivšeg menadžera Elvisa Prislija, okrutnog i pokvarenog pukovnika Toma Parkera, i prema rezultatima dodele nagrade “Zlatne maline” za 2023. zaslužuje nagradu za najgoreg sporednog glumca i za najgoru filmsku kombinaciju.

Pre slavljenja najboljih filmova sezone na dodeli Oskara u nedelju, dodela nagrada Zlatne malina u subotu je prozvala najgore.

Zlatna malina, koja se opisuju kao „ružni Oskarov rođak“, počele su da se dodeljuju 1980, a „nagradu“ su osmislili diplomci filmske škole UCLA i veterani filmske industrije Džon J. B. Vilson i Mo Marfi.

Više od 1100 članova iz Sjedinjenih Država i dvadesetak drugih zemalja glasa o nagradama, navodi se na web stranici nagrada.

Uprkos tome što se radi o dobitniku Oskara, mnogi kritičari i obožavatelji kritikovali su Henksovu izvedbu u „Elvisu“, posebno njegov naglasak.

Maline su proglasile Henksa najgorim sporednim glumcem i najgorom filmskom kombinacijom – glumca i njegovog „lica od lateksa“ u filmu.

Pridružujući se Henksu, biografska drama „Blonde“ sa Anom de Armas u ulozi holivudske ikone Merilin Monro „osvojila“ je Zlatnu malinu za najgori film i za najgori scenario.

De Armas je, međutim, u trci za najbolju glumicu za ulogu na nedeljnoj dodeli Oskara.

Malinu kući nose i Džered Leto, koji tumači Majkla Morbiusa, i Adria Arjona, koja tumači dr Martin Bankroft u filmu „Morbius“.

Osvojili su nagradu za najgoreg glumca i najgoru sporednu žensku ulogu.

Nagrada iskupljenja, koja se dodeljuje ranijim kandidatima i dobitnicima Malina za nove dobre uloge, ide Kolinu Farelu za film nominovan za Oskara „Duhovi ostrva“.

Farel je 2004. nominovan za Zlatnu malinu u kategoriji najgoreg glumca za „Zimsku priču“.

Maline su same sebi dodelile nagradu za najgoru glumicu nakon što su nominovale 12-godišnju glumicu Rajan Kiru Armstrong za Zlatnu malinu.

Nakon optužbi za zlostavljanje, Armstrong je uklonjena s glasačkog listića za „Maline“.

Foto: REUTERS/Maja Smiejkowska

Izvor: N1

Danas objavljeno

Džulija Roberts napravila drastičnu promjenu

Vanja A

Džej Lo i Aflek prebrodili bračnu krizu

Vanja A

Bivša kraljica ljepote pronađena mrtva u štali legende Liverpula

Vanja A

Ostavite komentar