Iz bakine kuhinje stiže nam recept za specijalitet od tikvica, belog mesa i krompirića. Jelo koje će svi obožavati i tražiti vam parče više.
Potrebno je:
- 2 veće tikvice
- 300 gr pilećeg mesa
- 100 gr suve slanine
- 1 paradaz
- malo kačkavalja
- začin za piletinu
- biber
- slatka pavlaka
- 2 čena belog luka
- 1 kašika soja sosa
- ulje
- Meso iseći na kockice, dodati mleveni biber, slatku papriku, začin, izdrobljen beli luk, soja sos. Ostaviti da meso odstoji pokriveno.
- Tikvice malo oguliti, pa izdubiti napraviti kao čamac.
- Meso ređati na roštiljski štapic, belo meso, suvu slaninu na listiće, malo paradajza, kačkavalj meso… i tako redom. Ubaciti u tikvicu ražnjić..
- Možete u ostatak marinade uvaljati mladog krompirića pa staviti oko ražnjića i tikvica. Peći na 200 stepeni 50 minuta. Služiti toplo. Fantastičan ukus. Prijatno!