8. Jula 2024.

TikTok pasta sa fetom i tikvicama: Viralni hit za ljeto

Ljeto 2024. donosi nam novu verziju jednog od najpoznatijih viralnih recepata – TikTok pasta sa fetom i tikvicama. 

Ovaj jednostavan, ali nevjerojatno ukusan recept osvojio je društvene mreže i postao omiljen među ljubiteljima hrane širom svijeta. Ako želiš da probaš ovu verziju, sada je pravo vrijeme da je dodaš na svoj popis ljetnih recepata.

Zašto TikTok pasta sa fetom i tikvicama?

Ovaj recept je savršen za ljeto jer je jednostavan, brz i koristi sezonske sastojke poput tikvica i cherry paradajza. Feta sir dodaje bogat i slan okus koji se savršeno slaže s blagim okusom tikvica. Osim toga, ovo jelo je vrlo fotogenično, što ga čini idealnim za dijeljenje na društvenim mrežama.

Bilo da planiraš lagani ručak, brzu večeru ili želiš impresionirati goste na ljetnoj zabavi, TikTok pasta sa fetom i tikvicama je pravi izbor. Isprobaj ovaj recept i pridruži se milionima koji su već zaljubljeni u ovu modernu kulinarsku senzaciju!

tiktok pasta sa fetom i tikvicama
happystirring.com

Sastojci:

  • 200 g feta sira
  • 3 srednje tikvice, narezane na kolutiće
  • 300 g tjestenine po izboru
  • 200 g cherry paradajza, prepolovljenih
  • 4 češnja češnjaka, sitno sjeckana
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • Svježi bosiljak
  • So i biber po ukusu

Priprema:

Zagrij pećnicu na 200°C. U međuvremenu, pripremi tikvice, paradajz i češnjak.

U posudu za pečenje stavi feta sir u sredinu. Oko njega rasporedi narezane tikvice i cherry paradajz . Posipaj sjeckani češnjak po povrću. Prelij sve s maslinovim uljem, te posoli i pobiberi po ukusu.

Stavi posudu u zagrijanu pećnicu i pecite 25-30 minuta, dok feta sir ne postane zlatno-smeđe boje, a povrće mekano.

Dok se feta i povrće peku, skuhaj tjesteninu u velikoj količini slane vode prema uputstvu na pakovanju. Ocijedi tjesteninu, ali sačuvajte malo vode od kuhanja.

Izvadi posudu iz pećnice. Pomoću vilice zdrobi pečeni feta sir i pomiješaj ga s pečenim povrćem dok ne dobiješ kremasti umak. Dodaj kuhanu tjesteninu u posudu i dobro promiješaj. Ako je umak pregust, dodaj malo sačuvane vode od tjestenine dok ne postigneš željenu konzistenciju.

Posluži odmah, ukrašeno svježim listovima bosiljka. Dodatno posoli i pobiberi po potrebi.

Ultra.ba

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare