7. Augusta 2023.

Tijelo muškarca pronađeno u septičkoj jami nakon poplava u Sloveniji

Kako javljaju slovenački mediji, policija u Ljubljani dobila je dojavu da je u septičkoj jami na području Mosta pri Komendi pronađena mrtva osoba.

Telo je pronađeno u nedelju, nešto posle 11 časova.

Kako su objavili lokalni portali, u pitanju je muškarac, koji je navodno stradao prilikom dok je sanirao štetu od poplava.

Prema do sada prikupljenim informacijama, muškarac je stradao kada je prilikom izvođenja radova upao u jamu s otvorenim oknom, a smrt nije posledica krivičnog dela, objavio je 24ur.

Podsetimo, posledice stravičnog nevremena koje je pogodio Sloveniju, najviše se osete i vide na severu te države. A jedan snimak koji se pojavio na društvenim mrežama doslovce kida dušu.

Evropski komesar za upravljanje krizama Janez Lenarčič saopštio je juče da je EU na zahtev Slovenije pokrenula Mehanizam civilne zaštite, zbog poplava koje su pogodile tu zemlju. Lenarčić je na društvenoj mreži X, ranije poznatoj kao Tviter naveo da su Sloveniji potrebni teška mehanizacija sa operaterima i montažni privremeni mostovi.

Hrvatska: Mura jutros dostigla maksimum, Sava na Rugvici noćas bila blizu rekorda

U Hrvatskoj je na Savi, Dravi i Muri uvedeno vanredno stanje odbrane od poplava, a lokalni mediji javljaju da je Mura jutros u pet sati dostigla novi maksimum.

Medjimurski.hr navodi da je Mura jutros u pet sati dostigla novi maksimum od 543 centimetra, da sada pada i da je u šest sati vodostaj bio 541 centimetar, prenosi Index.hr.

Šefica Službe u sektoru za hidrologiju Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske Tatjana Vujnović izrazila je nadu da će se od utorka, sa stabilizacijom vremenskih prilika, stabilizovati i prilike na nabujalim rekama.

Naglasila je da su Drava i Mura počele da opadaju u Austriji, ali da bi opale u Hrvatskoj, njihov nivo mora pasti i u Sloveniji.

Potvrdila je da je Sava u gornjem delu počela opadati već u subotu i da se vodeni talas pomera nizvodno.

Trenutno je vrh talasa u Rugvici i Prevlaci, pomeraće se nizvodno i to će trajati danima jer je Sava u tom delu spora, objasnila je ona.

Osim na području Rugvice i Orla, Sava je noćas velike probleme zadavala i meštanima Lijevog Dubrovčaka na području Ivanić- Grada.

Prema informacijama sa terena, vodostaj Save je u jednom trenutku bio 871 centimetar, što je samo jedan centimetar niže od rekorda iz 2010. godine.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare