10. Jula 2023.

Threads je postao aplikacija sa najbržim rastom u istoriji

Sa rekordnim brojem korisnika koji su preuzeli ovu aplikaciju u njenim prvim danima od objave, Instagramov klon Twittera je lagano premašio i astronomski inicijelni rast broja korisnika ChatGPT-a.

Najveća priča ovih dana u svetu tehnologije i društvenih mreža je ambiciozno lansiranje Instagramove aplikacije Threads, kopije Twittera. Ona ima za cilj da privuče sve one nezadovoljne najnovijim promenama, koje na Twitteru sprovodi Ilon Mask, a izgleda da je tajming lansiranja aplikacije u javnost veoma dobro pogođen.

Threads se u prodavnicama aplikacija pojavio prošle srede, 5. jula, i to za početak samo za SAD i Veliku Britaniju, bez mogućnosti instaliranja na području EU (zbog neusklađenosti s GDPR-om). Naravno, Oni koji žive u Evropskoj uniji Threads mogu da preuzmu ako prijave svoju lokaciju negde drugo, a mnogi su to već i učinili.

Ova aplikacija u prvih nekoliko sati od puštanja u javnu distribuciju privukla pet miliona korisnika, a veliki tempo novih prijava nije posustao. U prvih sedam sati broj preuzimanja došao je do 10 miliona, a već sledećeg jutra tamo je bilo 30 miliona prijavljenih korisnika. Time je u jednom danu oboren rekord za najbrže rastuću digitalnu platformu, koji odnedavno drži ChatGPT, kojem je za privlačenje milion korisnika trebalo oko pet dana.

Već do petka ujutru na Threadsu je bilo oko 70 miliona korisnika, koji su tamo objavili 95 miliona objava i lajkovali sadržaje 190 miliona puta. Sve to uprkos tužbi kojom im prete iz Twittera.

“Ovo je početak kakvom smo samo mogli da se nadamo! Izgleda kao početak nečeg posebnog”, poručio je Mark Zakerberg u svojoj objavi – na Threadsu. Ukoliko ova aplikacija uskoro premaši i 100 miliona prijava, oboriće još jedan rekord. Za dostizanje tog broja korisnika ChatGPT-u je trebalo dva meseca, a nova Metina aplikacija to bi mogla, ako se nastavi dosadašnji trend, da ostvari za manje od nedelju dana.

Deo zasluga za ovaj uspeh ide Twitteru i njihovim lutanjima s pravilima korišćenja i nedavnim “gušenjem” saobraćaja, a deo sigurno ide velikoj moći Instagrama, čiji korisnički nalog omogućava i prijavu na Threads, pa je korisnicima taj korak donekle olakšan.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare