30. Juna 2023.

The Password Game je nova zabavna veb igra koja će vas frustrirati

Ako imate viška vremena i nerava, preporučujemo da pokušate da sklopite lozinku po pravilima u ovoj igri. Shvatite je kao razbibrigu, jer bi u suprotnom mogla ozbiljno da vas izbaci iz takta.

Neala Agarvala upoznali smo kao autora zabavnih veb projekata, poput onog koji procenjuje posledice udara asteroida, ili drugih igara i servisa primarno namenjenih za “ubijanje” vremena.

Njegov najnoviji projekat, lansiran ove nedelje, ponovno je privukao veliku pažnju. Radi se o maloj veb igrici The Password Game, u kojoj se Agarval ruga preterano kompleksnim pravilima za osmišljavanje komplikovanih lozinki.

Igra je u svojoj osnovi veoma jednostavna: zahteva od igrača da osmisli lozinku prema zadatim pravilima. Ali, za njih igrač saznaje sukcesivno, pa svakom novom pravilu mora da prilagođava svoju lozinku nakon što zadovolji dotadašnje uslove. Svakim novim korakom lozinku je potrebno menjati, prilagođavati je tako da zadovoljava sve postavljene uslove, i nesumnjivo će dovesti do frustracije već nakon 5-6 koraka.

Za rešavanje ove zagonetke i kreiranje sumanute “lozinke” tako će biti potrebno da se reši aktuelni Wordle, da se koristi matematika, poneki eksterni veb servis i rimski brojevi, emotikoni, poznavanje pravila šaha i uopšteno da se dobro snalazite sa tastaturom. Iako nakon 10-15 koraka izgleda nemoguće pobediti u ovoj igri, već u prvim satima nakon njene objave korisnici su po društvenim mrežama počeli da se hvale time da su došli do kraja.

Na tom kraju, kada dobijete svoju “lozinku”, potrebno ju je još u kratkom vremenu prepisati u novi prozor kako biste je “potvrdili”. Time će igra biti završena, što je, kako izgleda, rezervisano samo za one najstrpljivije i najupornije. Rešenja su, pomenimo, potpuno različita, tj. ne postoji jedinstveno rešenje ove igre.

The Password Game možete da isprobate ovde.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare