12. Januara 2023.

Testna funkcija u potpunosti gasi Xbox tokom određenog perioda

Sleep mod na modernim konzolama omogućaca brzo “buđenje” Xboxa, no također troši značajnu količinu energije jer se sistem zapravno nikad ne gasi u potpunosti. U Microsoftu smatraju da mogu ponuditi kompormis pa su pripremili testnu funkciju namijenjenu konzolama Xbox Series X, Series S i One koja je zapravo Sleep opcija u “aktivnim satima”. Aktiviranjem ove opcije će konzola biti potpuno ugašena u periodima kad je korisnik vjerovatno neće koristiti, što će rezultirati uštedom energije. Također, moguće je ručno napraviti raspored sati ukoliko korisnik zna kada će koristiti konzolu, no dostupna je i automatska opcija ukoliko korisnik želi da se konzola adaptira na njegove navike.

Microsoft je pripremio i opciju Shutdown (štednja energije) koja koristi do 20 posto manje energije u odnosu na opciju Sleep, ali i dalje omogućava preuzimanje nadogradnji tokom noći, odnosno download igara. Ukoliko korisniku ne smeta duže vrijeme uključivanja konzole i nedostatak opcije “buđenja na daljinu”, to će se odraziti na smanjenje njegovog računa za električnu energiju.

Novi update je automatski za korisnike konzola Xbox Series X i Series S koji su u Insider programu, kao i za korisnike konzole Xbox One.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare