4. Oktobra 2023.

Tensor G3 je sporiji od A14 Bionic čipa koji je debitovao u iPhone 12 seriji

Novi Google čipset koji treba da debituje u Pixel 8 seriji telefona Tensor G3 je sporiji od A14 Bionic čipseta kompanije Apple koji pokreće iPhone 12 telefone

Novo poređenje u Geekbench 6 bazi podataka pokazuje da je predstojeći Google Tensor G3 sporiji od A14 Bionic čipseta kompanije Apple koji je debitovao još pre tri godine u iPhone 12 seriji telefona. Google čip je izgleda tako i do 21,5 posto sporiji od A14 Bionic čipa, ali poboljšani proizvodni proces sugeriše da bi mogao da bude bolji kada je u pitanju energetska efikasnost.

Iako je Tensor G3 zabeležio povećanje u kategoriji jednojezgarnih i višejezgarnih Geekbench 6 rezultata u odnosu na svog prethodnika – Tensor G2 čipset, on značajno zaostaje za konkurentskim čipovima aktuelne generacije kao što su Snapdragon 8 Gen 2 ili A17 Pro.

Ipak, ne samo da zaostaje od aktuelnog Apple čipseta, već je to slučaj i u nekim segmentima kada je u pitanju tri godine stariji A14 Bionic procesor.

Razlika je manja kada su u pitanju višejezgarni rezultati, ali A14 Bionic je 21,5 posto brži od predstojećeg Google čipa kada su u pitanju performanse jednog jezgra.

Tensor G3 je sporiji od A14 Bionic čipa koji je debitovao u iPhone 12 seriji

Međutim, iako se rezultati na papiru razlikuju, to ne mora nužno uvek da znači da će i iskustvo u stvarnom svetu biti isto. Uprkos tome, niži rezultat se pretvara u smanjene performanse, bilo da pretražujete internet, radite video striming ili igrate igre.

Jedina svetla tačka koja bi iz ovog problema mogla da spasi Tensor G3 je u stvari njegova energetska efikasnost. SoC koji se masovno proizvodi na poboljšanom Samsung 4 nm proizvodnom procesu, mogao bi da imao metrike performansi po vatu veće nego A14 Bionic. No, u tome ne treba zaboraviti da je to i dalje čip koji je tri godine stariji od predstojećeg Google flegšipa u ovoj kategoriji proizvoda.

Ukoliko ste među onima koji bi rado preskočili novu Google generaciju čipa jer on nije u stanju da pobedi čip iz 2020. godine i A serije, možda ćete biti razočarani i sledeće godine. Glasine sugerišu da će Tensor G4 nuditi manje nadogradnje u Pixel 9 i Pixel 9 Pro telefonima.

S druge strane, ukoliko želite najčistiji oblik Android operativnog sistema, to možete dobiti samo u Pixel telefonima, tako da ukoliko vam testovi nisu prioritet, možete investirati u Pixel 8 ili Pixel 8 Pro koji treba da budu lansirani tokom današnjeg dana.

Benchmark.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare