Tarantino na jesen počinje snimati svoj posljednji film u karijeri - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Tarantino na jesen počinje snimati svoj posljednji film u karijeri

Kultni američki režiser Quentin Tarantino najavio je da na jesen namjerava snimiti svoj deseti film koji bi trebao biti posljednji u njegovoj karijeri.

“Završio sam scenarij za ono što će biti moj posljednji film”, rekao je režiser filmova “Pulp Fiction”, “Kill Bill” ili “Inglourious Basterds”, intervjuiran u Parizu.
“Pretpostavljam da ću ga vjerojatno snimiti na jesen”, dodao je, dodajući da su sve glasine koje su kružile o ovom filmu samo nagađanja. Radnja filma pod radnim nazivom “The movie critic” odvijat će se 1977. godine, jednostavno je precizirao.

“Nije posvećen novinarki i filmskoj kritičarki i nije biografski film o Pauline Kael“, kultnoj figuri New Yorkera, koja je umrla 2001., kako su neki mediji nedavno iznijeli, ustvrdio je Tarantino.

Režiser filmova prepunih sinefilskih referenci, 60-godišnji Tarantino već je odao počast američkoj kinematografiji s kraja 1960-ih i početka 1970-ih koju je volio u svom dosad zadnjem i devetom filmu “Bilo jednom u…Hollywoodu” (2019).

Više puta Tarantino je rekao da želi završiti svoju karijeru nakon što snimi deset filmova, računajući dva “Kill Billa” kao jedan, dodatno podgrijavajući očekivanja njegovih obožavatelja zbog novog filma.

Danas objavljeno

Da li će Dubai spustiti Mjesec na Zemlju, novi projekat vrijedan pet milijardi dolara

Vanja A

Preminuo poznati glumac: Bio je legenda kultnih serija

Vanja A

Lana Del Rej uslikana na plaži: Ne mari za paparace, uživa sa društvom

Vanja A

Ostavite komentar