14. Jula 2023.

Tajna služba okončala istragu o kokainu u Bijeloj kući

​Američka tajna služba završava istragu o kokainu pronađenom u Bijeloj kući bez osumljičenog.

Tajna služba je obavijestila Komitet za nadzor i odgovornost Predstavničkog doma o rezultatima istrage, potvrdili su iz Tajne službe.

U suštini, kako su rekli članovi Komiteta, tajna služba ih je obavijestila da će istraga biti završena u petak, i da ne znaju ko je unio kokain u Bijelu kuću.

“Kokain je pronađen 2. jula, a Tajna služba je potvrdila da je u pitanju droga. Kokain je pronađen u predvorju Zapadnog krila u dijelu gdje pojedinci odlažu elektroniku i lične predmete prije ulaska”, rekli su izvori iz Tajne službe.

Tajna služba je predstavnicima Komiteta za nadzor i odgovornost Predstavničkog doma da je pronađeno 0,007 grama kokaina. Članovi Komiteta su informisani i da Tajna služba nema vremenski okvir kada je kokain ostavljen u Bijeloj kući.

Mogla je biti ostavljena tog dana, nedjelju dana ranije ili mjesecima prije”, rekao je predstavnik Demikrata Džejmi Raskin.

Tajna služba je u četvrtak potvrdila da je njena istraga završena zbog nedostatka fizičkih dokaza.

Agencija je saopštila da je pakovanje kokaina podvrgnuto otisku prsta i DNK testiranju. Takođe, navode da nekoliko stotina pojedinaca ima pristup području gdje je supstanca pronađena.

Rezultati laboratorije FBI-ja predati su tajnoj službi u srijedu i na pakovanju nije bilo otisaka prstiju niti dovoljno DNK za istražna poređenja, tako da nisu mogli da “uporede dokaze sa poznatim grupama pojedinaca”. Takođe nije postojao video snimak nadzora koji bi mogao da pruži trag.

Bijela kuća je istakla da istragu shvata ozbiljno. Zamjenica glavnog sekretara za štampu Bijele kuće Olivija Dalton rekla je da ih je “tajna služba obavijestila o ishodu istrage i da razmatraju informacije”, prenosi RTS.

Nezavisne.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare