Tajanstveni čin krunisanja kralja Čarlsa III biće javno prikazan - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Tajanstveni čin krunisanja kralja Čarlsa III biće javno prikazan

Britanski kralj Čarls III biće krunisan u Vestminsterskoj opatiji, a britanski mediji uveliko raspravljaju o detaljima istorijskog događaja. Krunisanje kralja Čarlsa biće manja od one koju je organizovala njegova majka Elizabeta II, ali ove godine pred kamerama bi se moglo dogoditi nešto neviđeno.

Kralj Čarls III mogao bi da postane prvi monarh u britanskoj istoriji koji će biti javno miropomazan na svom krunisanju u još jednom prekidu tradicije, kažu izvori sa dvora. U prethodnim krunisanjima, trenutak u kojem nadbiskup Kentberija svetim uljem pomazuje ruke, grudi i glavu suverena nije viđen u javnosti ni pred kamerama.

Kada je Elizabeta II miropomazana kao britanska kraljica, iznad njene glave je stajao baldahin od zlatnog platna, a televizije koje su prenosile krunisanje na nekoliko sekundi su zamračile sliku. Smatralo se da je čin pomazanja monarha najsvetiji čin krunisanja koji javnost ne sme da vidi pa je time ujedno i najmisteriozniji čin same svečanosti. Ove godine bi to mogli da vide milioni ljudi.

Danas objavljeno

Tricky na zatvaranju Nišvila

Vanja A

Džulija Roberts napravila drastičnu promjenu

Vanja A

Džej Lo i Aflek prebrodili bračnu krizu

Vanja A

Ostavite komentar