Pametan način, u skladu sa očuvanjem okoline i zdravom hranom
Svi ljubitelji zdrave hrane i ceđenih sokova, sigurno bi bili srećni da izbegnu plastične posude ili čaše u kojima se serviraju. Ukoliko kupujete ceđenu narandžu u prolazu najčešće dobijete plastičnu ili čašu od hartije. Kada se plastika zagreva ili dođe u kontakt sa kiselim tečnostima (kao što je sok od narandže), može ispuštati štetne supstance – npr. bisfenol A (BPA) ili ftalate. Iako su mnoge čaše danas “BPA-free”, nije garant da su potpuno bezbedne. Neke od tih hemikalija mogu delovati na hormone, što može imati dugoročne posledice, posebno kod dece.
Većina plastičnih čaša napravljena je od polistirena (PS) ili polipropilena (PP), koji se razgrađuju stotinama godina. To znači da čaša koju iskoristiš za 5 minuta može ostati u prirodi vekovima.
A zamislite da možete da popijete sok iz same narandže? Sada je to moguće, kao ideja jednog japanskog domišljatog izuma. Umesto da se narandža cedi u sokovniku, sada se blender ubacuje unutar samog ploda, stvarajući osvežavajući smuti . Dovoljna je samo cevčica koja je ekološki prihvatljiva, ubaci se u narandžu i uživate u zdravom smutiju.
objektiv.rs