7. Oktobra 2023.

Svjetsko prvenstvo 2030. godine moglo bi da traje 45 dana

Svetsko prvenstvo 2030. godine moglo bi se igrati u ukupno šest država, s tim da bi Argentina, Urugvaj i Paragvaj bili domaćini tri od ukupno 104 utakmice.

U tim južnoameričkim zemljama igrale bi se tri prve utakmice kako bi se obežila stogodišnjica prvog FIFA Svjetskog prvenstva, održanog 1930. u Urugvaju.

Potom, takmičenje bi se preselilo u Španiju, Portugaliju i Maroko gde bi bile odigrane sve preostale utakmice.

Ovaj interkontinentalni format trebalo bi da bude potvrđen ili odbačen do kraja 2024. godine, mada, poznajući megalomanske ideje FIFA, biće da je ovakav scenario već odlučen.

Međutim, osim igranja na tri kontinenta, specifična bi bila i dužina trajanja turnira – može se lako desiti da to bude i najduži Mundijal u istoriji svetskih prvenstava.

Prve utakmice u Južnoj Americi odigrale bi se 8. ili 9. juna, a finale, koje bi se najverojatnije igralo na Santiagu Bernabeuu, tek 21. jula.

Razmak između prve i poslednje utakmice bio bi čak 45 dana.

Primera radi, finale Svjetskog prvenstva u Kataru odigrano je 28 dana nakon prve utakmice s tim da je to bio Mundijal na kojem je učestvovalo 32 tima, a da će naredni, u SAD, biti još masovniji, kao i onaj koji sledi 2030. godine.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare