27. Septembra 2023.

Svjetski dan turizma: Banja Luka bilježi rekordne posjete turista


Mnogobrojni festivali i događaji, koje je Grad organizovao tokom ove godine doprinijeli su da Banja Luka bilježi rekordne posjete turista.

-Trud i rad se isplatio. Veliki broj manifestacija koje je organizovao Grad i drugi partneri, organizacije, udruženja i agencije privukao je veliki broj turista u naš grad tokom cijele godine – kazala je ispred Grada Banje Luke Milada Šukalo, a povodom Svjetskog dana turizma, koji se obilježava danas.

Brojnim turistima iz regiona, Evrope, ali i cijelog svijeta, kako je kazala – ponuđen je izuzetno bogat i raznovrstan sadržaj tokom svakog godišnjeg doba, pa su već s proljeća svi mogli da uživaju u još jednom Festivalu uličnih zabavljača „TrotoArt“, Banjalučkom karnevalu, Festivalu cvijeća, Banjalučkom ljetu, Kočićevom zboru, Velikom početku, žurkama na novim gradskim plažama, brojnim duhovnim manifestacijama, uz najavu bogatog programa Banjalučke zime.

-Prepoznajemo turizam kao jednu od privrednih grana, koja u Banjoj Luci može da se i dalje razvija i ide uzlaznom putanjom. Zato nastavljamo sa unapređenjem potencijala za razvoj turizma u narednom periodu – zaključila je Šukalo.

Prema statističkim podacima, u Banjoj Luci je u prvih sedam mjeseci 2023. godine evidentirano 64.178 dolazaka, ili 33% više nego u istom periodu 2022. godine (48.169), odnosno 97.404 noćenja ili 30% više u odnosu na rekordnu 2022. godinu.

Podsjećamo, Grad je organizovao i panoramski autobus, koji i tokom septembra, vikendnima, besplatno prevozi sugrađane i sve turiste.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare