Osvežavajući tiramisu sa limunom – lagan kolač koji se brzo priprema.
Sastojci:
- 2 limuna
- 4 kašike belog ruma
- 100 g šećera u prahu
- 250 g biskvita
- 250 g maskarponea
- 5 kašika kreme od limuna (lemon kurd)
- 2 veća jaja
- 150 ml slatke pavlake
Priprema:
- Limunove korice narendajte, pa iscedite sam limun. Sok od limuna pomešajte sa rumom i 50 g šećera. Ostavite sa strane.
- Četvrtasti kalup obložite pek papirom. Belanca penasto umutite. Izmiksajte i slatku pavlaku. Mikserom umutite maskarpone, preostali šećer, limun krem, dva žumanca i koricu limuna.
- U smesu s maskarponeom prvo umešajte šlag, a zatim i belanca. Koristite varjaču.
- Umočite kolačiće u pripremljenu mešavinu ruma, limunovog soka i šećera. Stavite deo na dno posude i prelijte polovinom pripremljenog krema. Nastavite sa slojem natopljenog keksa i završite kremom.
- Krem izgladiti nožem, pokriti folijom i ostavite u frižideru najmanje četiri sata.