19. Septembra 2023.

“Svi treba da odgovarate zbog Lavrova”

Predsednik Ukrajine upitao UN zašto je dopušteno ruskom ministru spoljnih poslova da prisustvuje svetskoj organizaciji usred invazije na Ukrajinu.

Volodimir Zelenski je, dok je obilazio bolnicu u Njujorku, u kojoj se leče ukrajinski vojnici, rekao da bi svetski zvaničnici trebalo da odgovaraju zbog te odluke.

“Za nas je vrlo važno da sve naše reči, sve naše poruke čuju naši partneri. A ako u Ujedinjenim nacijama još uvek, što je šteta, ima mesta za ruske teroriste, to je pitanje za sve članice Ujedinjenih nacija”, rekao je Zelenski.

Ukrajinski predsednik će se kasnije danas obratiti svetskim zvaničnicima na generalnoj skupštini UN-a, a sutra će na sednici Saveta bezbednosti UN govoriti o ratu u Ukrajini.

Očekuje se da ćeSergejv Lavrov dati svoje primedbe na toj sednici. Takođe, to će biti prvi put od početka ruske invazije na Ukrajinu da će se Lavrov I Zelenski sresti “oči u oči”.

Kada su Zelenskog upitali hoće li ostati u prostoriji za vreme Lavrovljevog govora, kazao je: “Ne znam kako će biti, stvarno.”

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare