15. Marta 2023.

Švedske ćuftice kojima se teško odoli se lako prave i brzo se pojedu

Sastojci:

  • 500 g mlevenog mesa
  • 5 kašika prezli
  • 1 dl mleka
  • 2 jaja
  • 1 manji luk
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašičica senfa
  • so i biber
  • puter za prženje

Priprema:

Pomešajte prezle i mleko i ostavite da nabubri. Za to vreme usitnite crni i beli luk. Sve sastojke pomešajte u ujednačenu smesu. Oblikujte kuglice rukama i posložite ih na podmazan tanjir ili tacnu. Odložite u frižider barem na 30 minuta. Kuglice ispržite na puteru

Nakon što ste ispržili sve ćuftice, dodajte kocku maslaca u tiganj u kojem ste ih pripremali i pustite da se rastopi. Na rastopljenom maslacu popržite kašiku brašna da dobijete roux te nalijte vodom. Količinu procenite sami, ali okvirno 150-200 ml tečnosti. Pazite da se ne zgrudva. Posolite, pobiberite i dodajte malo pavlake za kuvanje, te ukuvajte umak dok ne bude svilenkaste teksture i srednje gustine. Ćuftice vratite u umak i pospite sitno seckanim peršinom.

Servirajte uz krompir pire.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare