Sastojci:
- 500 g mlevenog mesa
- 5 kašika prezli
- 1 dl mleka
- 2 jaja
- 1 manji luk
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica senfa
- so i biber
- puter za prženje
Priprema:
Pomešajte prezle i mleko i ostavite da nabubri. Za to vreme usitnite crni i beli luk. Sve sastojke pomešajte u ujednačenu smesu. Oblikujte kuglice rukama i posložite ih na podmazan tanjir ili tacnu. Odložite u frižider barem na 30 minuta. Kuglice ispržite na puteru
Nakon što ste ispržili sve ćuftice, dodajte kocku maslaca u tiganj u kojem ste ih pripremali i pustite da se rastopi. Na rastopljenom maslacu popržite kašiku brašna da dobijete roux te nalijte vodom. Količinu procenite sami, ali okvirno 150-200 ml tečnosti. Pazite da se ne zgrudva. Posolite, pobiberite i dodajte malo pavlake za kuvanje, te ukuvajte umak dok ne bude svilenkaste teksture i srednje gustine. Ćuftice vratite u umak i pospite sitno seckanim peršinom.
Servirajte uz krompir pire.