10. Juna 2023.

Švedska nije priznala seks kao sport, Srbin ne odustaje: “Održaćemo Evropsko prvenstvo”

Objavljena su i imena takmičara, ipak, izgleda da je sve palo u vodu i pre nego što je išta počelo.

Švedske vlasti i Švedski sportski savez su otklonili mogućnost organizacije Evropskog prvenstva u seksu, kao i priznavanje seksa kao sporta. Ana Setman iz Švedskog sportskog saveza kaže kako su informacije koje su se proširile medijima netačne.

“U pojedinim stranim medijima se šire pogrešne informacije o Švedskoj i švedskom sportu. Švedski sportski savez skreće pažnju na činjenicu da pojedini strani mediji šire vest kako je Seks federacija postala član Švedskog sportskog saveza. Odlučno to demantujem. To su lažne informacije kojima je cilj oštetiti švedski sport i Švedsku”, poručili su iz Saveza.

Za početnu vest o Švedskoj seks federaciji i Evropskom prvenstvu u seksu je kriv Srbin – Dragan Bratić koji je vlasnik više noćnih klubova širom te zemlje. Upravo je on osnovao Seks federaciju i podneo zahtev za prijem u Sportski savez Švedske. Ipak, plan mu nije uspeo.

“Šteta što Švedska nije prihvatila predlog da seks bude registrovan kao sport”, kratko je poručio Bratić za Deutsche Welle i dodao kako će se Evropsko prvenstvo ipak održati bez obzira na to što se seks ne smarta sportom.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare