12. Februara 2023.

Svečlja nastavlja da maltretira Srbe na Sjeveru

  • Uzaludni je pokušaj Svečlje da napravi vezu između današnjeg hapšenja u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici i pokušaja ubistva Miljana Delevića, kako bi opravdao svoje kriminalce u uniformoma specijalnih jedinica koje su sa leđa pucale u Delevića prije nekoliko nedelja na Bistričkom mostu i koje su nelegalno prisutne na sjeveru Kosova i Metohije – ističe se u saopštenju.

Iz Srpske liste naglašavaju da Delević, koga su nedavno htjeli da ubiju specijalci predsjednika Vlade samoproglašenog Kosova Aljbina Kurtija nema veze sa današnjim hapšenjem, niti je on uhapšen, tako da je svaka vrsta paralele koje nevješto Svečlja kreira još “jedan dokaz čiste politizacije i skrivenih namjera Prištine”.

  • Više je nego očigledno da je Kurtijev ministar pokušao da današnjom akcijom sebi da alibi za konstantno maltretiranje srpskog naroda, poštenih i uglednih Srba koji žele da žive u miru na sjeveru Kosova i Metohije i koji nemaju nikakve veze sa bilo kojom kriminalnom radnjom nekih pojedinaca – naveli su iz Srpske liste.

U saopštenju se dodaje da politizacijom današnjeg slučaja Kurti i Svečlja žele da sebi daju alibi za maltretiranje građana dovodeći u vezu kriminalnu aktivnost pojedinaca na sjeveru sa cjelokupnim srpskim narodom.

  • Ni direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, niti predsjednik Aleksandar Vučić, niti jedan predstavnik Srpske liste ne podržava kriminalne radnje bilo kog lica, ali nelegalna aktivnost jednog lica ne može biti opravdanje za nelegalno djelovanje Svečljinih specijalaca koji mjesecima maltretiraju srpski narod na sjeveru Kosova i Metohije – ističe se u saopštenju.

Pripadnici Rosu 23. januara su kod nelegalnog punkta na Bistričkom mostu, na magistralnom putu Kosovska Mitrovica – Leposavić, pucali na automobil u kojem su se nalazila dvojica Srba i teško ranili jednog njih – Miljana Delevića.

U regionu sjeverne Kosovske Mitrovice danas su uhapšene dvije osobe srpske nacionalnosti, koje imaju veze sa pronalaženjem tri lokacije na kojima je uzgajan kanabis, saopšteno je iz kosovske policije.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare