12. Aprila 2023.

Svečanost u Banjaluci: Večeras otvaranje teniskog kompleksa

Otvaranje kompleksa, koji se nalazi u okviru banjalučkog Parka Mladen Stojanović, zakazano je za 19.00 časova, a na ceremoniji je predviđeno obraćanje zvaničnika Srpske.

Za samo nekoliko mjeseci, uz podršku republičkih i gradskih institucijua, izgrađen je kompleks koji će zadovoljiti sve kriterijume za održavanje turnira na visokom nivou.

Pored devet postojećih teniskih terena Teniskog saveza Republike Srpske, koji su u potpunosti rekonstruisani, izgrađen je centralni sa više od 6.000 mjesta, što sa kapacitetima ostalih terena iznosi oko 10.000 mjesta.

Učesnicima turnira biće omogućeni najbolji mogući uslovi za trening, takmičenje i odmor, a igračima će biti na raspolaganju i savremeno opremljena teretana, soba za fizikalne terapije i masažu, kao i prostor za odmor sa kompletnom uslugom koja je potrebna učesnicima.

“Srpska open 2023” predstavlja ATP turnir iz serije 250, koji se nakon dvije uzastopne godine održavanja u Beogradu, ove godine održava u Banjaluci, koja ima dugu tenisku tradiciju u smislu da je već 20 godina domaćin ATP čelendžera.

Na turniru, koji će trajati od 16. do 23. aprila, nastupiće najveća imena iz sveta tenisa, kao što su Novak Đoković, Andrej Rubljov, Gael Monfis.

U singlu će učestvovati 28 igrača u glavnom žrijebu, od kojih će trojica dobiti “vajld kartu”, a četvorica tenisera obezbijediće učešće kroz kvaliFikacioni dio turnira, koji se održava 16. i 17. aprila.

U glavni žrijeb singla ulazi i 19 igrača na osnovu njihove pozicije na ATP listi, dok se u dubl konkurenciji takmiči 16 parova igrača.

BL portal

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare