22. Maja 2023.

Sve za fanove: Najpopularnija strimerka na Twitchu lansirala svoju AI verziju

Baš kao i za industriju video igara, pandemija je za influensere i strimere bila nezaboravan period velikog rasta. Međutim, nakon tog perioda gledanost na Twitchu i sličnim platformama je pala, pa se prilika za dodatnu zaradu traži u drugim trendovima. Veštačka inteligencija je ove godine vrela tema, a najpopularnija strimerka na Twitchu već je prešla na nju.

Tako je prethodnog vikenda lansiran AI Amo – bot za komunikaciju poznate strimerke Kejtlin “Amouranth” Siraguse. AI Amo je u stanju da generišpe odgovore na pitanja i da ih iskomunicira glasom koji zvuči kao glas popularne Amouranth. Veštačka inteligencija učila je kako da oponaša njen glas analizirajući njene prenose uživo, snimke i druge materijale.

“Ja uživam u prihvatanju rizika i pomeranju granica. Ali iznad svega prioritet mi je da budem tu za moju neverovatnu publiku. AI Amouranth je dizajniran da zadovolji potrebe svakog mog fana i da osigura nezaboravno iskustvo”, poručila je Siragusa prilikom lansiranja svog AI bota.

Kako kompletna stvar radi, pitate se? Sve se odvija preko aplikacije Telegram. Za pristup AI Amo botu kliknete na poseban link i time automatski izjavljujete da ste punoletni, tj. da ste svesni da vas tu očekuje 18+ sadržaj. I onda je potrebno da platite kako biste otključali pristup AI botu. Onda se nakon toga plaća jedan dolar za svaki minut razgovora s virtuelnom Amouranth.

Iako Siragusa navodi da AI verzijom sebe nastoji da pomeri granice, ovo zapravo nije prvi slučaj da jedna javna osoba lansira svog AI bota. Ranije je to učinila Snapchat influenserka Kerin Mardžori, a za komunikaciju s njenom AI verzijom pretplatilo se 20 hiljada ljudi. Tako bare kaže Business Insider.

https://twitter.com/Dexerto/status/1659567984472358914

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare