6. Jula 2023.

Sve je spremno za otvaranje 23. Egzita na Petrovaradinskoj tvrđavi

Na Petrovaradinskoj tvrđavi 6. jula počinje 23. Egzit festival, a do nedelje, 9. jula će nastupiti blizu 1. 000 muzičara. Kompleti ulaznica su prodati, a smeštajnih kapaciteta – skoro da nema. Organizatori – i ove godine očekuju rekordan broj posetilaca.

U kamp stižu prvi posetioci. Smešten je uz plažu Štrand, sa 7.000 hiljada mesta, a već je rezervisano je 90 posto kapaciteta.

„U Novi Sad dolazim već godinama, poreklo imam odavde, ali sam prvi puit na Egzitu. Prilično prijatna atmosfera ovde. Sve fini ljudi“,rekao je Sebastijan Samer iz Austrije.

„Novi Sad je veći nego što sam očekivao. Mislio sam da je mali grad uz reku. Ali je velik sa mnogo šoping molova, restorana. Veoma je dobar“, rekao je Kim iz Turske.

Očekuje se oko 200.000 posetilaca iz više od stotinu dvadeset zemalja.

„Najveći broj posetilaca zapravo dolazi, što se tiče kampa iz Hrvatske. Oni prednjače u odnosu na ceo region. A uopšte tu je Turska dosta jaka, Nemačka, Engleska i SAD. I koliko sam videla Australija i Novi Zeland“, istakla je Milica Dragomirović- PR Egzit festivala.

Najviše ih je uzrasta od 20 do 25 godina, a njih 80 posto su studenti. Prosečno potroše oko 600 evra u Novom Sadu, ali mnogi produže boravak. Uz najatraktivniji Beograd, neki ostaju u Vojvodini.

„Fruška gora beleži porast predhodnih godina, kada pričamo o stranim turistima oko 35 procenata. A Novi Sad je 2021. zabeležio čak 568 procenata povećanje, kada je Egzit u toku“, rekla je Nataša Pavlović, direktorka Turističke organizacije Vojvodine

Hoteli se rasprodaju još početkom godine, stanovi i kuće takođe. Jer ako ih danas tražite, smeštaj u hotelu za 4 noći košta od 400 do 1.000 evra. Slično je i sa privatnim smeštajem, najjeftini danas u ulici poput ove u centru, nije ispod 300 evra.“

Ulazi na tvrđavu su postavljeni, a na glavnoj bini, koja jedina uz Dens arenu, okupi i blizu 50.000 ljudi na veče, u toku su završni radovi. Na punktovima za preuzimanje ulaznica, danas bez gužvi.

I ove godine, Srbija voz uvodi dodatne polaske za Novi Sad i Beograd, a posetioci će moći da uradne i alko test nafestivalu, a za pozitivan rezultat dobiće vaučer za GSP. Kapije tvrđave otvaraju se sutra u 19 časova.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare