18. Juna 2024.

Sve je propalo? Oglasio se Putin

Ruski predsednik Vladimir Putin ocenio je da su pokušaji Zapada da obuzda i izoluje Rusiju propali.

“Naši protivnici nastavljaju da snabdevaju neonacistički režim u Kijevu novcem, oružjem i obaveštajnim podacima, dozvoljavajući i zapravo podstičući upotrebu modernog zapadnog oružja i opreme za napad na rusku teritoriju. I to najčešće – u očigledno miroljubive svrhe. Prete da će poslati svoje vojne kontingente u Ukrajinu”, naveo je Putin u članku za severnokorejski list Nodong Sinmun, čiji je tekst u ponedeljak objavila pres-služba Kremlja.

Istovremeno, dodao je ruski lider, zapadne zemlje pokušavaju da iscrpe rusku ekonomiju novim sankcijama i izazovu porast društveno-političke napetosti unutar zemlje.

“Ali koliko god se trudili, svi njihovi pokušaji da obuzdaju i izoluju Rusiju su propali”, poručio je Putin.

On je podsetio da Rusija povećava svoj ekonomski potencijal – u zemlji se razvijaju industrija, tehnologija, infrastruktura, a postignut je napredak i u oblasti nauke, obrazovanja i kulture.

Putin je naveo i da je Rusija uvek podržavala i podržavaće DNRK i “herojski korejski narod u suprotstavljanju agresivnom Zapadu”, u njihovoj borbi za nezavisnost, identitet i pravo da izaberu sopstveni put razvoja.

“Raduje me što su naši korejski prijatelji, uprkos dugogodišnjem ekonomskom pritisku, provokacijama, ucenama i vojnim pretnjama iz Sjedinjenih država, podjednako efikasni u odbrani svojih interesa”, naveo je Putin u autorskom tekstu.

Ruski lider je istakao da je Rusija spremna na blisku saradnju kako bi se međunarodni odnosi učinili demokratskim i stabilnijim.

“Da bi se to postiglo, ruske vlasti će razviti alternativne mehanizme trgovine i uzajamnih nagodbi koje Zapad ne kontroliše i zajedno će se odupreti nelegitimnim jednostranim ograničenjima. I u isto vreme da izgradimo arhitekturu jednake i nedeljive bezbednosti u Evroaziji”, zaključio je Putin.
 

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare