13. Jula 2023.

Sva djeca koja su se otrovala u Gradu Sunca danas izlaze iz bolnice

Dvoje od osmoro hospitalizovane djece, kojim je juče dijagnostifikovano trovanje, za koje se pretpostavlja da je uzrokovalo naglo izbacivanje hlora u dječijem bazenu u Gradu sunca, otpušteno je jutros svojim kućama.

“Svi su noć proveli mirno, nema ih više na bilo kojoj intenzivnoj meri, a u toku dana se planira otupust i ostalih šestoro dece, s tim što će neki od njih nastaviti terapiju u lokalnim ustanovama u svojim gradovima, dok će većina njih biti otpuštana kao zdrava“, kazala je jutros Ljiljana Buha, načelnik Odjeljenja pedijatrije Bolnice Trebinje gdje su juče mališani hospitalizovani.

U Policijskoj upravi Trebinje juče nisu bili zaprimili prijavu o trovanju djece, ali je saopšteno da će izvršiti provjeravanje navoda.

Osmoro djece zadržano je na posmatranju u Bolnici Trebinje, nakon što su juče primljena u tu zdravstvenu ustanovu zbog znakova trovanja inhalacionim agensom, sa simptomima kašlja i otežanog disanja, poslije boravka u trebinjskom turističkom komplekstu Grad Sunca.

Iz Turističko-rekreativnog kompleksa Grad Sunca saopšteno je da se sumnja da je prekomjerna količina hlora u vazduhu uzrokovala incident na dječijem jezeru, koji se dogodio zbog prekida u napajanju strujom.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare