1. Decembra 2023.

Suzuki Hayabusa kao ultimativna enduro mašina

Suzuki Hayabusa je jedan od najpoznatijih motocikala svih vremena, znan po svojoj ogromnoj kubikaži, podjednako ogromnoj snazi, prepoznatljivoj estetici i, naravno, svom off-road potencijalu.

U redu, možda poslednja tačka nije sasvim tačna, ali upravo je to učinilo da se motocikl dopadne moto jutjuberu Metu Spirsu.

Spirs je ranije uzeo Honda Gold Wing za enduro vožnju, a zatim i brdski uspon; a sa svojom Hayabusom već je napravio dva videa. U prvom ju je, u standardnom obliku, provozao nekim stazama, što se tom prilikom pokazalo fatalinim za samu mašinu.

U drugom video snimku je Spirs modifikovao Hayabusu za off-roud vožnju van puta, dodajući – između ostalog – zaštitu od udara i prokladnije gume.

Sada, Spirs vodi svoju Hayabusu preko još ekstremnijeg terena, preko stenovitih i sušnih predela pustinje Moab u Juti, a posebno preko zloglasne staze Helsgejt (eng. Ðavolja kapija= koja je godinama privlačila off-road avanturiste na dva i četiri točka.

Na ovom snimku se vidi kako se Spirs hvata u koštac sa zastrašujući teren, uključujući ogromne stene i skoro vertikalne uspone, i sve to sa 200 KS na raspolaganju.

Postojale su neke posledice used Spirsovog izbora mašine – naravno – sa nekoliko padova koji su usledili usput, i jedan sa posebno značajnim posledicama po sam motocik, a sve to možete pogledati u video snimku u nastavku.

Motomagazin.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare