24. Oktobra 2024.

Sušeni vrganji

Bilo da se radi o ljetnom ili jesenjem vrganju, on je uvijek kralj šume!

Priprema

1Očistite vrganje

Vrganje očetkajte kuhinjskim kistom ili prebrišite čistom kuhinjskom krpom. Odstranite zemlju i korijen.

2Narežite ih

Vrganje narežite na ploške debljine do 1 cm i stavite u lim za pečenje obložen papirom za pečenje.

3Stavite u pećnicu

Pripremljene vrganje stavite sušiti u zagrijanu pećnicu na 50 stupnjeva, na ventilacijskom programu. Sušite vrganje 3 sata. Ukoliko nemate ventilacijsku pećnicu, tijekom sušenja vrata pećnice neka budu malo otvorena kako bi vlaga mogla izlaziti van.

4Pohranite ih

Sušene vrganje pohranite u staklenu posudu ili papirnatu vrećicu.

Index.hr

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare