22. Jula 2023.

Sulud plan Saudijaca – kupiće Mbapea da im igra jednu sezonu

Najvredniji francuski fudbaler Kilijan Mbape zvanično je na prodaju međutim zbog previsokog obeštećenja malo koji klub može da ga priušti, osim Saudijaca.

Plan koji se vrlo lako može ispostaviti kao najbokji i koji se lako može realizovati tako da sve strane budu zadovoljne, imaju upravo Saudijci, a otkriva ga engleski novinar Ben Džejkobs.

On ima saznanja da bi jedan od vodećih kubova u Saudijskoj Arabiji, ne pominje čak ni koji (mada to i nije toliko važno jer svaki od njih raspolaže ogromnim novcem), platio obeštećenje Pari Sen Žermenu i tako pridobio najvrednijeg fudbalera na svetu.

Sad ide onaj deo koji se kosi sa zdravim razumom i finansijskom logikom, a koji verovatno kao opciju mogu sebi da priušte samo ljudi koji vode saudijske klubove:

Svesni da Mbape nije raspoložen da svoju karijeru na duži rok podredi igranju u Saudijskoj Arabiji, rodonačelnici ovog plana bi omogućili Francuzu da odigra samo jednu sezonu u najjačoj saudijskoj ligi, gde su već Ronaldo, Benzema, Marez i druge novopridšle zvezde, a onda da se preseli tamo gde već dugo želi da igra – u Real Madrid.

Poenta čitave priče je da bi ga tada Real dobio – za džabe!

Saduijci ne žele da remete Mbapea u želji da karijeru nastavi u Realu, stoga ga i ne bi vezivali dugoročno za sebe već samo jednu sezonu iako će biti na ogromnom finansijskom gubitku, ako termin “finansijski gubitak” uopšte postoji u vokabularu klubova iz ove države.

Bila bi ovo “win-win-win” situacija za sve:

PSŽ bi dobio obeštećenje koliko god da traži za Mbapea (150-200 miliona), Saudijci bi u svoju ligu pridodali još jednu mega zvezdu da zabavlja tamošnje navijače, Real bi za samo godinu dana dobio Mbapea tako da ne mora da plati ni cent obeštećenja za njega, a i sam Mbape bi dobio skoro sve što mu je potrebno u ovom trenutku – osim pravog takmičarskog fudbala i borbe za trofeje.

Bolji plan za njega teško da psotoji u ovom trenutku.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare