Sukob migranata kod Subotice; u pucnjavi ranjene dve osobe - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Sukob migranata kod Subotice; u pucnjavi ranjene dve osobe

Prema nezvaničnim informacijama, oko 20 migranata iz Avganistana sukobilo se u okolini Majkinog salaša, kod Subotice.

Brzom intervencijom subotičke policije situacija je stavljena pod kontrolu i jedan broj lica je priveden, saopštio je načelnik Severnobačkog upravnog okruga Bojan Šoralov.

Šoralov je na Fejsbuku naveo da su “zatečena dva povređena lica iz vatrenog oružja, za koje se sumnja da su takvi sa svojom grupom prešli više kilometara”.

Šoralov je rekao da je jedan broj migranata prebačen u Prihvatni centar u Subotici, koji ima slobodne kapacitete za prijem.

Načelnik okruga je napisao i da je migrantska situacija značajno povoljnija, “gotovo idealna” u Prihvatnom centru u Subotici, centru grada i okolini, “u Subotičkoj šumi i dalje imamo nekontrolisanih migracija sa područja severoistoka i severozapada”.

“To su grupe migranata u proseku od 5 do 30 osoba koje u toku noći pređu veliki broj kilometara, prolazeći kroz više mesta, opština, želeći da ilegalno pređe državnu granicu”, naveo je Šoralov.

On je rekao da je operativna “Udarna grupa” policije u odnosu na jul 2022. godine, kada je bilo par stotina migranata u Subotičkoj šumi, taj broj često svodila na nulu, ali da će zbog navedenih razloga zatražiti od MUP-a dodatne snage i pojačanu kontrolu na tom području, pre svega zbog dodatnog osiguranja bezbednosti građana ali i očuvanja životne sredine.

Danas objavljeno

Zaharova: Kijev se ruga i ismijava nad pravoslavljem dok Zapad ćuti

M.

Okupljanje Srba u Zubinom Potoku zbog hapšenja sugrađanina

M.

Haos u Izraelu: Na ulicama rijeke ljudi, policija koristila vodene topove

M.

Ostavite komentar