1. Juna 2025.

Sufle od bijele čokolade po recepturi takmičara MasterChef-a šokirao i sudije

Oduševite ukućane sjajnom poslasticom, kao što je Aleksandar Marinković sudije “MasterChef Srbija”.

Aleksandar je ovaj ukusni dezert nazvao “Egzotična alhemija”, a u pitanju je sufle od bele čokolade, ružine vodice i limete, sa sosem od marakuje.

Za sufle:

– 80g bele čokolade

– 60g maslaca

– 40g šećera

– Kašika brašna

– 2 jaja

– Pola kašičice ružine vodice

– Kora limete

Za sos:

– 160g pirea od marakuje ( passion fruit )

– 2 kašičice gustina

– 2 kašičice vode

Priprema suflea:

Belu čokoladu, maslac, pola kašičice ružine vodice i koru limete (izrendanu) istopiti na pari.

Kada se istopi dodati 2 žumanca i promešati. Brašno dodati u smesu, ali prosejati kroz sito. Belanca umutiti sa šećerom u čvrsti šam i pažljivo dodati u smesu.

Keramičke posude premazati puterom i kristal šećerom, napuniti trećinu posude i peći na 200°C, 10 minuta.

Za sos od marakuje:

Pire od marakuje zagrejati do ključanja i u tu smesu dodati gustin koji je bio u vodi. Nakon toga ide u ledenu kupku i čeka serviranje.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare