11. Oktobra 2023.

Suđenje Mandiću za ubistvo Bogdanovića: Otac ubijenog mladića plakao u sudnici

Dalibora Mandića (37) iz Banjaluke, optuženog za ubistvo Ariela Bogdanovića (28) prilikom hapšenja policajci su čekali 10-20 minuta da bi im otvorio vrata, a od policajaca je tražio da mu se predstave.

Rekao je to Milorad Todorović, policajac, koji je svjedočio u banjalučkom Okružnom sudu.

Kako je naveo svjedok, kolega se predstavio i optuženi je rekao da je zvao policiju i nije htio otvoriti dok ne vidi uniformisanu policiju iako je bila.

Svjedok je naveo i da je optuženi sarađivao prilikom hapšenja, te da je kasnije pokazao i gdje je odbacio nož i neke stvari.

Mandić ga je upitao da li su ga u policiji vezali u hodniku i tražili od njega da prizna djelo, a svjedok je odgovorio da ga on nije ni ispitivao, pa to ne zna.

Todorović je rekao da je Mandić u neformalnom razgovoru rekao da nema veze sa ubistvom.

Na to je optuženi Mandić prigovorio svjedoku i rekao da ga je on ispitivao.

Na  zahtjev odbrane ponovo je saslušan vještak Željko Karan i pregledan snimak ubistva.

Tokom pregledanja snimka ubistva, otac ubijenog mladića je plakao i prekrivao rukama lice, a negodovao je na način ispitivanja svjedoka od strane optuženog.

Mandić je tokom ispitivanja vještaka pokušao da insinuira da je postojao drugi napadač i da sve povrede nisu nanesene istim oružjem i način kako je utvrđeno obdukcijom.

Predsjednik sudskog vijeća Dragan Uletilović odbio je Mandićevo pitanje za vještaka: Da li je moguće pretpostavidi  da su bila dva nadača.

Mandić je nastavio ispitivanje koristeći termine “napadač i oštećeni”.

Upitao  je da li su povrede nanesene na vratu.

“Na osnovu ovog snimka koji je loš i izdaljine se ne može reći detaljno kako su povrede nanesene u predjelu lica i grudnog koša. Ništa se ne može reći”, rekao je Karan.

Mandić je pitao da li se na snimku može prebrojati koliko je povreda nanio napadač na što mu je Karan odgovorio najmanje sedam, možda i više.

Optuženi je rekao da je njegova teza da vještak nije siguran u potpunosti da su povrede nanesene kakve ih je opisao, te je pitao da li je moguće da su povrede na grudnom košu i na zadnjem dijelu tijela nanesene istovremeno.

Svjedočila je i Željka Oljača, koja je radila sa optuženim i žrtvom, te kazala da Mandić nije imao sukobe ni sa kim koliko ona zna.

Kako je navela ubijeni mladić bio je živahan i otvoren, a optuženi je bio teži za komunikaciju i introvertan.

Mandić se tereti za teško ubistvo počinjeno na svirep ili podmukao način koje počinio 2. decembra prošle godine oko 19.35 časova kada je prema optužnici žrtvu u blizini studentskog kampusa sustigao i ubo nožem u predjelu gornjeg dijela trupa, a Bogdanović je ranjen počeo da bježi.

Kada je pao kod benzinske pumpe Mandić mu je pritrčao te ga nožem ubo osam puta i usmrtio, a zatim pobjegao.

Nezavisne.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare