14. Aprila 2023.

Sudija udario igrača Liverpula – nema postupka

Fudbalski savez Engleske (FA) neće otvarati postupak protiv sudije Konstantina Hacidakisa, koji je, kako se čini, laktom udario u lice fudbalera Liverpula Endija Robertsona u poluvremenu utakmice sa Arsenalom u Premijer ligi.

Liverpul i Arsenal odigrali su prošlog vikenda nerešeno 2:2 na Enfildu, a incident se dogodio u poluvremenu utakmice.

Dok su se kretali ka svlačionicama Robertson je prilazio Hacidakisu, koji je bio pomoćni sudija na toj utakmici, a ovaj je podigao ruku i čini se da je udario fudbalera u lice.

Robertson je tada dobio žuti karton zbog prigovora kod glavnog sudije Pola Tirnija.

Udruženje profesionalnih sudija tada je saopštilo da Hacidakis neće suditi dok traje istraga o incidentu.

Savez je naveo da je posle pregledanja svih dokaza sa Enfilda odlučeno da protiv Hacidakisa neće biti pokrenut postupak.

“Naš sveobuhvatan proces uključivao je pregled detaljnih izjava Liverpula i Udruženja sudija, kao i višestrukih uglova video snimaka u vezi sa incidentom i okolnostima”, navodi se u saopštenju FA, preneo je Skaj.

U saopštenju koje je objavilo Udruženje sudija, Hacidakis je rekao da se izvinio Robertsonu i da je sarađivao u istrazi.

“Sigurno nisam nameravao da ostvarim bilo kakav kontakt sa Endijem dok sam povlačio ruku od njega i zbog toga sam se izvinio. Radujem se povratku suđenju utakmica”, naveo je on.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare