29. Juna 2023.

Sud u Prištini produžio Obrenoviću pritvor za još dva mjeseca

Sud u Prištini produžio je pritvor Dušanu Obrenoviću za još dva meseca, potvrdio je za Kosovo onlajn njegov advokat Predrag Miljković

Miljković je u telefonskoj izjavi za Kosovo onlajn rekao da će uložiti žalbu Apelacionom sudu.

“Juče sam dobio rešenje kojim je Dušanu Obrenoviću produžen pritvor za još dva meseca. Uložiću žalbu Apelacionom sudu i nadam se da će oni pravilnije oceniti uslove za njegovu odbranu sa slobode”, potvrdio je Miljković.

Obrenović uhapšen je pre izbijanja nereda u Zvečanu 29. maja. Nakon njegovog hapšenja pripadnici Kfora su njega zajedno sa Radošem Petrovićem predali kosovskoj policiji.

Dušan Obrenović je tokom zadržavanja u policiji brutalno pretučen od strane kosovske policije, a nakon određivanja pritvora, prebačen je u zatvor u Podujevu gde se i sada nalazi.

Obrenović i dalje ima vidljive tragove prebijanja

Oficir za vezu Beograda i Prištine Dejan Pavićević nedavno je podsetio da su Radoš Petrović i Dušan Obrenović, koje je posetio u zatvorskoj jedinici, privedeni bez obzira na to što postoje dokazi da nisu ni na koji način učestvovali u neredima 29. maja u Zvečanu, jer ih je Kfor odveo 20 minuta pre nego što je sve počelo.

“Ljudi koji apsolutno nemaju nikakve veze sa bilo čime su privedeni. Kfor ih je odveo dvadesetak minuta pre nego što su počeli neredi. Za to postoje i snimci nadzornih kamera, snimci medija. Dušan Obrenović još uvek ima vidljive tragove prebijanja. Ima ožiljke. Govorimo o stvarima koje su se konkretno u njegovom slučaju desile pre tri nedelje”, rekao je Pavićević za “Novosti” pre četiri dana.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare