16. Februara 2023.

Subaru ima nove planove

Japanski proizvođač automobila planira da 40% njegove globalne prodaje budu elektrifikovana vozila do 2030. godine, a izgradio je i novi centar za istraživanje i razvoj u svojoj glavnoj fabrici u prefekturi Gunma u Japanu.

U vezi toga, izvršni direktor kompanije Tomomi Nakamura je svojevremeno rekao: “Na osnovu toga kako tržište prima novi Solterra EV, možemo planirati kakve odnose (50-60 procenata) treba da ciljamo za EV i hibride.”

Automotive News sada izvještava da je Subaruov šef korporativnog planiranja, Tomoaki Emori, rekao analitičarima da će najnoviji plan elektrifikacije podrazumijevati i “hibride i električna vozila” za američko tržište do 2025. On je dodao da će posebno za SAD, “morati da ponudi nekoliko novih modela u liniji električnih vozila”.

Proizvodi koji bi mogli da budu na tržištu do 2025. godine, biće zajednički projekti Subarua i Toyote; Solterra je Subaruova verzija Toyote bZ4X i proizvodi se u Toyotinoj fabrici. Smatra se da će proći još tri ili četiri godine prije nego što Subaru bude mogao da pravi sopstvene EV u svojoj fabrici Gunma, prenosi b92.

Hibridi će takođe biti plod saradnje, a prvi rezultati koji se očekuju sa Subaru Foresterom šeste generacije. Subaru navodi da će iskoristiti Toyotinu hibridnu tehnologiju “sredinom 2020-ih”, a glasine sa kraja 2021. kažu da bi novi karavan mogao da dobije plug-in hibridni pogon iz Toyote RAV4 Prime.

Ostali noviteti slijede nakon Forestera, ali nije poznato koji i kojim redoslijedom. Trebalo bi da saznamo više kada Subaru predstavi svoju modifikovanu mapu elektrifikacije negdje ovog ljeta.

Nezavisne.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare