30. Marta 2023.

Su-27 krenuo u napad na ruski PVO, S-400 Trijumf “eliminisao prijetnju”

Fokus vežbi je bio da se poboljšaju njihove sposobnosti u zaštiti od neprijateljskih vazdušnih napada.

Vežba je uključivala raketni puk zemlja-vazduh formacije protivvazdušne odbrane Flote, sa timovima koji upravljaju sistemima S-400 Trijumf koji su vežbali strategije odgovora nakon što su primili upozorenje u vezi sa zamišljenim kršenjem vazdušnog prostora od strane “neprijateljskog” aviona Su-27.

Po prijemu upozorenja o uljezima, raspoređeni su lanseri koji su i nastavili da otkrivaju, identifikuju i prate mete za pre nego što su ih markirali sa PVO sistemima S-400, objašnjava se u saopštenju.

Tokom završne faze vežbe, timovi koji upravljaju raketnim sistemima zemlja-vazduh S-400 izveli su trenažna (elektronska) lansiranja raketa. Oprema za snimanje podataka je potvrdila da su svi navedeni vazdušni ciljevi efikasno eliminisani.

Vojne vežbe su izvedene u najzapadnijoj ruskoj eksklavi Kalinjingradske oblasti. Zbog svog strateškog položaja, Kalinjingradska oblast služi kao primarna baza za Baltičku flotu i stoga je dom značajnog broja kopnenih i vazdušnih snaga.

Ove snage štite oblast Kalinjingrada i proširuju ruske vazdušne i morske kapacitete za dejstvo sa obale, na Baltičko more i region.

Već duže vreme vojni planeri NATO-a izražavaju zabrinutost u vezi sa strateškom lokacijom ruske eksklave Kalinjingrad. Smešten između Poljske i Litvanije, ovaj trn u oku Zapada, sa manje od pola miliona stanovnika, je sastavni deo bezbednosne ruske infrastrukture regiona Baltičkog mora.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare