2. Aprila 2024.

Struka je rekla svoje: Ovo je najljepši automobil u 2024. godini

Samo što se završio prvi kvartal tekuće godine, a mi već imamo pobednika u kategoriji najlepšeg automobila. Laskavu titulu ponela je Tojota Prius, pobedivši čak i Ferarijevog lepotana Purosangue.

U okviru njujorškog međunarodnog sajma automobila održana je i dodela prestižnih nagrada “The Road to World Car 2024” i “World Car Finals Powered by Brembo”. Jedno od priznanja bilo je i za najlepši automobil u 2024. godini.

“Zamislite samo, Prius je pobedio Ferari i Bronko. U kakvom neobičnom svetu živimo”, istakao je ponosno Jasuši Ueda, glavni inženjer za Prius, nakon što je ovaj model proglašen za pobednika.

Tojota Prius ubedljivi pobednik u kategoriji za najlepši automobil

Prestižna nagrada za automobil sa najlepšim dizajnom pripala je hibridnom vozilu marke Tojota Prius, koji je dizajniran da osvoji srca svih vozača već na prvi pogled. Savršena sinergija modernog, sportskog stila i neprevaziđene elegancije koju ovaj model poseduje pokazala su se kao idealno rešenje za sve ljubitelje četvorotočkaša, dok su napredne tehnologije ulile poverenje da će svaka vožnja ovim automobilom biti ugodna i bezbedna. Kako je preneo proizvođač ovog automobila na svom zvaničnom sajtu, progresivni, sportski Prius uzbuđuje čula.

Konkurencija jača nego ikada, Ferari i Ford ostali “u prašini”

U izboru za najlepši automobil godine učestvovalo je 100 uglednih međunarodnih automobilskih novinara iz 29 zemalja sveta. Svoj sud o tome ko najviše zaslužuje laskavu titulu oni su donosili u tajnosti, glasanjem na osnovu karakteristika i dizajna vozila. Konkurencija je bila ozbiljna, a čak 70 automobila je pretendovalo na pobedu. U najužem izboru su se pored Tojote Prius našli i Ferari Purosangue i Ford Bronko. Ipak, oni su ostali “u prašini” koju je za sobom ostavio Prius.

Pobednici u drugim kategorijama

Osim za najbolji dizajn, četvorotočkaši su se takmičili i za druge prestižne nagrade. U ovim kategorijama iznenađenja nije bilo toliko. Nagrade za najbolji automobil godine i najbolji električni automobil godine pripale su modelu KIA EV9, dok je BMW serije 5 odneo pobedu u izboru na najbolji luksuzni automobil u 2024. godini. Za najbolji gradski auto izabran je Volvo EX30.

RTbalkan.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare