24. Juna 2024.

Stradalo 15 policajaca u Dagestanu: Trodnevna žalost, među poginulima i pravoslavni sveštenik

Zbog velike tragedije koja je pogodila Dagestan, 24, 25, 26. jun proglašeni su za dane žalosti

Više od 15 pripadnika policije juče je ubijeno u terorističkom napadu u Dagestanu, južnoj ruskoj republici na Kavkazu, a poginulo je i nekoliko civila, potvrdio je šef regiona Sergej Meljikov.

U Dagestanu je danas počela trodnevna žalost povodom terorističkih napada na crkve i sinagoge u kojima je ubijeno više od 15 policajaca, jedan pravoslavni sveštenik i nekoliko civila.

“Ovo je dan tragedije za Dagestan i cijelu zemlju”, rekao je guverner regiona Dagestana Sergej Melikov u video snimku objavljenom rano jutros na “Telegramu”.

Napadi su uslijedili tri mjeseca nakon što je 145 ljudi ubijeno u napadu u koncertnoj dvorani nedaleko od Moskve, za koji je odgovornost preuzela “Islamska država”.

Prema rečima Meljikova, vlasti drže situaciju pod kontrolom. Istražne radnje i potraga za preostalim učesnicima napada se nastavljaju.

Lider regiona je dodao da “nema sumnje” da su se terorističke ćelije pripremale u inostranstvu za ovaj napad.

Podsetimo, u nedelju je izvedeno više napada na sinagogu i crkvu u Derbentu, kao i na pravoslavnu crkvu i dve policijske stanice u Mahačkali. U ovim gradovima uveden je režim protivterorističke operacije, saopštile su dagestanske vlasti.

Nacionalni antiteroristički komitet (NAC) izvestio je o likvidaciji šest terorista u Dagestanu, gde uglavnom žive muslimani. Trojica likvidiranih identifikovana su kao sinovi i nećaci šefa Sergokalinskog okruga republike.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare