1. Septembra 2023.

Stižu prve ocjene za jednu od najiščekivanijih igara ove godine

Deo recenzija za Bethesdin Starfield je objavljen i kritike su uglavnom pozitivne. Međutim, već sada je jasno da to neće biti najbolje ocjenjena igra 2023. godine.

Došao je konačno i taj dan za objavu recenzija velike uzdanice Xboxa – Starfield. Ili barem dela recenzija jer je tu došlo do komplikacija. Ispostavilo se da dosta medija i nezavisnih recenzenata nisu dobili svoj primerak Starfielda za recenzije, barem ne pred istek embarga za objavu recenzija.

U svakom slučaju slučaju, embargo je podignut i objavljeno je stotinjak različitih recenzija koje kažu da je Starfield vrlo dobar, gotovo pa odličan. Na OpenCriticu igra trenutno ima prosek ocjena 88 i preporučuje je 94% recenzenata, dok na Metacriticu ima isti prosek ocena za PC verziju i 87 za Xbox Series varijantu.

Recenzenti hvale sadržajnost igre, interesantnu priču i ono što od Bethesdine igre inače ne bismo očekivali – tehničku ispoliranost i stabilnost. Najčešći prigovori idu na segmentiranost igre (svaki čas se nešto učitava), nespretno upravljanje inventarom i nepostojanje funkcionalne i informativne mape.

Dakle, jasno je već sada da Starfield neće biti najbolje ocenjena igra 2023. godine, ali je i ovim rezultatom na dobrom putu da zabavi fanove Bethesdinih igara. Uostalom, može se reći da su najgori strahovi, oni od tehničkog kolapsa, na kraju ipak otklonjeni.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare