12. Jula 2023.

Stiže osveta; Spremaju odgovor na napad: Vreme je…

Zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev reagovao je na vest da su Ukrajinci navodno gađali grad Tokmak kasetnim bombama.

“Prijavili su da je Tokmak granatiran kasetnom municijom. Dakle, vreme je da otvorimo naše arsenale tog nehumanog oružja”, napisao je Medvedev.

Medvedev smatra da Ukrajina možda nikada neće biti primljena u NATO, jednostavno se Alijansa plaši da to kaže naglas.

“Sve je kako smo i mislili: Akcioni plan za članstvo Ukrajine u Alijansi – ukinuti. U smislu, brže primiti. Pozvati (Ukrajinu) u NATO. Ali primiće je – ne zna se kada i pod kojim uslovima. Vrlo verovatno – nikada. I to je ono što se realisti u Alijansi plaše da kažu naglas”, napisao je Medvedev na Telegramu, komentarišući odluke prvog dana samita NATO-a u Vilnjusu.

Prema njegovim rečima, namera zemalja NATO-a da povećaju vojnu pomoć kijevskom režimu zapravo je ćorsokak, treći svetski je sve bliži.

“Povećati vojnu pomoć kijevskom režimu. Svim mogućim: raketama, kasetnom municijom, avionima. Potpuno poludeli Zapad nije drugo nije ni mogao da smisli. Predvidljivost najvišeg nivoa, do idiotizma. Faktički – ćorsokak. Treći svetski rat sve je bliži”, ocenio je Medvedev.

On je dodao da će se specijalna vojna operacija Rusije nastaviti, a njeni ciljevi ostati isti.

“Šta sve ovo znači za nas? Sve je očigledno. Specijalna vojna operacija će se nastaviti sa istim ciljevima. Jedan od njih je i odustajanje kijevske nacističke grupe od članstva u NATO-u, na čemu smo insistirali od samog početka (što je nemoguće)”, istakao je on.

“Znači, tu grupu treba likvidirati (što je moguće i neophodno)”, zaključio je Medvedev.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare