27. Februara 2024.

“Stiže IksMejl”: Ilon Mask najavio još jedan novitet

Ilon Mask, izvršni direktor Iks platforme najavio je da će uskoro lansirati još jedan proizvod. Ovoga puta u pitanju nije ni softver sa veštačkom inteligencijom ni platforma za upoznavanje, već imejl platforma IksMejl.

Samo nekoliko dana nakon što se internetom proširila vesta da će Gugl početkom avgusta meseca iz svoje baze obrisati milione neaktivnih mejl adresa, Ilon Mask je iskoristio priliku na da tržištu pozicionira novi proizvod. U pitanju je IksMejl, koji bi mogao da bude legitimna zamena najpopularnijem Guglovom servisu i koji već sada milionima prestravljenih korisnika daje nadu da će imati servis od poverenja za razmenu elektronske pošte.

Mask je lansiranje IksMejla najavio putem tvita

Vlasnik i izvršni direktor Iks platforme (bivši Tviter) Ilon Mask je, reklo bi se, uvek korak ispred svih. Tako je bilo i ovoga puta, pošto je Gugl najavio gašenje svih neaktivnih naloga na GuglMejl aplikaciji.

Maskova najava usledila je nakon tvita Nejtana MekGrejdija, senior inženjera Iks-ovog bezbednosnog tima, koji je na ovoj društvenoj mreži postavio pitanje kada će se razviti IksMejl. Odgovor Maska bio je vrlo direktan: “Stiže”.

Međutim, osim što će Maskov IksMejl biti alternativa Guglovom Džimejlu, o projektu se ne zna ništa. Čak ni osnovni funkcional ili datum lansiranja. Jedno je sigurno, Mask ne propušta priliku da ugrabi deo tržišta za sebe.

Gugl gasi neaktivne naloge, milioni korisnika u panici

Vest da se neaktivni Džimejl nalozi gase od 1. avgusta tekuće godine proširila se internetom brzinom svetlosti, a milioni korisnika koji su ovom odlukom Gugla ugroženi, izrazili su svoje nezadovoljstvo na društevnim mrežama.

Budući da je vest uznemirila toliki broj ljudi, Gugl je odlučio da pojasni o čemu se radi, navodeći da Džimejl nije pred izumiranjem i da je “ovde da ostane”. Objašnjenje kompanije je da je reč o prelasku sa “osnovnog HTML koda” na živopisniji interfejs koji je pokrenut još u januaru 2024. godine.

Međutim, čak ni potvrda Gugla da servis za razmenu elektronske pošte neće nestati, nije uspela da uteši korisnike Džimejla. Stoga je veliki broj njih vest o lansiranju IksMejla prihvatio veoma pozitivno, iščekujući zvaničan datum pokretanja aplikacije.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare