18. Septembra 2023.

Stiže 118 novih emotikona, a među njima je i jedno iznenađenje

Ljubitelje emotikona obradovaće vijest da uskoro stiže čak 118 novih emodžija (emoji), a među njima je i jedan koji se dugo čekao.

Naime, Emojipedia je na X-u objavila vest da je Unicode Consortium zvanično potvrdio Emoji 15.1, što znači da bi novi emotikoni trebalo da stignu na sve digitalne uređaje u sledećih godinu dana.

Serija od 118 novih emodžija uključuje šest potpuno novih koncepata, četiri nove rodno neutralne porodične kombinacije emodžija i 108 novih verzija za šest postojećih emodžija osoba koje pokazuju smer.

Šest potpuno novih emodži koncepata uključuju horizontalno i vertikalno odmahivanje glavom, feniksa, smeđu pečurku, polomljen lonac i dugo iščekivani emoji limete.

Naime, do sada se koristio emodži limuna i zelenog kvadratića kako bi se izrazio ovaj emotikon. A ako se pitate zašto je toliko važan emotikon limete, evo odgovora.

Šta predstavlja emodži limete?

Osim onog očiglednog, emodži limete predstavlja svežinu ili sklonost ka citrusnoj hrani i pićima. Osim toga, ovo je popularan simbol kojim se označava neobavezno druženje, bilo na privatnim zabavama ili noćnom izlasku, a takođe izražava i osećaj ljubomore. Eto, sad znate.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare