18. Maja 2023.

Stiv Ker: Sukob Grina i Pula uticao na čitavu sezonu

Stiv Ker je otvoreno rekao novinarima da je incident koji se desio na jednom od treninga pred sezonu, kada je Grin gotovo nokautirao Pula i te kako uticao na atmosferu u timu i generalno na čitavu sezonu.

Nema tu šta da se krije – incident sa Drejmondom i Džordanom na početku ove sezone je odigrao veliku ulogu u svemu. Teško je da tako nešto ne utiče na tim“, rekao je Ker.

Grinov fizički napad na saigrača isplivao je u javnost zbog čega je sve dobilo veću dimenziju nego što bi inače – da ga nisu videli milioni ljudi. Grin je suspendovan nedelju dana zbog udaranja Džordana Pula i bio je na raspolaganju Keru za prvi meč sezone.

Pul je nedugo posle incidenta potpisao četvorogodišnji ugovor sa franšizom vredan 128 miliona dolara. Beležio je 20.4 poena u proseku po meču ove sezone međutim statistika mu je opala u doigravanju. Očekivalo se više od njega.

Ker danas kaže da je “nedostatak poverenja” među igračima uticao na rezultatski pad ekipe i posebno na vrlo loš učinak u gostima (11-30). Veruje da među igračima nije bilo prave hemije.

Kad god se izgubi neko poverenje, onda to znatno otežava proces, a izgubljeno je poverenje“, rekao je Ker.

To je što ja mogu da budem iskren. Moramo da se vratimo onome što nas je učinilo zaista uspešnim, a to je okruženje sa poverenjem i grupa u kojoj se igrači oslanjaju jedni na druge i čini jedni druge boljim“, zaključio je trener Voriorsa.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare